Útmutatás Életmódváltóknak, Fogyás*Egészség*Sport*Vitalitás. Tartalmak*Tippek*FitPlus Egészség Program

Elegem van! Lefogyok! FitPlus Program.

Elegem van! Lefogyok! FitPlus Program.

Súlyos kilóktól szabadulhatsz meg ha így készíted el a rizst.

2018. december 16. - szotsakos

Napi Tipp. A rizs, mint a fogyókúrás étrend szerves része nem a legnyerőbb választás a szénhidrát és keményítő tartalma miatt. Azonban japán kutatások alapján bebizonyosodott hogy a rizs egy figyelemre méltó tulajdonságát kihasználva bekerülhet az egészséges étrendet követők repertoárjába. A tudományos része a kérdésnek jelen esetben a mi számunkra másodlagos kérdés.

A lényeg a sztoriban, hogy a nem hagyományos módon elkészített rizs azonnal egészséges, és emésztőrendszer barát eledellé válhat. A módszer egyszerű: A hagyományostól eltérően nem a pergős rizs elkészítése a cél, hanem a rizs túlfőzése akár 8x-es 10x-es vízzel. A főzést követően a pépes rizs vissza hűtése következik. A hűtés minél tovább történik annál egészségesebbé válik számunkra.

Fogyasztásakor sem javasolt újra melegíteni, hiszen a melegítés által a szerkezete vissza alakul az eredeti állapotába. Tehát hidegen történő fogyasztása a célszerű megoldás. A folyamat ugyan lényegesen hosszabb időt vesz igénybe és talán kissé szokatlan is lehet, azonban ha ezzel az újra gondolt módszerrel készítjük és fogyasztjuk akkor bátran ehetjük a fogyókúra és emésztőrendszeri panaszok idején is.

Magyarázat: A rizs szerkezete a fenti módon elkészítve és minél tovább vissza hűtve (akár több órára) úgynevezett rezisztens keményítővé alakul. A módszer által a rizs glikémiás indexe minimálisra csökken továbbá bélbarát prebiotikumként is funkciónál. Japán kutatásokra hivatkozva kezdtem  a mai bejegyzésem most pedig a japán gasztronómiából ismert példával zárom a történetet. A japán konyhából ismert sushi, mely egyébként a nemzeti eledelük, szintén túlfőzött és vissza hűtött rizsből készül.

Szőts Ákos Egészségmentor

48357269_721494118237569_7783869419242913792_n.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://szotsakos.blog.hu/api/trackback/id/tr914490358

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása